چند وقتي است که يکي از فرزندان پسر خود را پس از چند روز از تولد از دست دادم. بهانه اي شد تا جهت تسکين فؤاد و آرامش روح و قوّت ايمان به برخي مطالب روايي درباره اطفالي که از دنيا مي روند اشاره کنم. باشد تا صبر ما بر اين گونه مصيبت ها زياده گردد.


كودكاني كه بعد از مرگ در عالم برزخ بسر مي برند يا كودكان مؤمنين و مسلمانها هستند و يا كودكان كفار و غير مسلمانها. و برخي از اين كودكان از نظر عقلي و جسمي سالم هستند و از دنيا مي‏روند و برخي دچار عارضه جسمي يا عقلي هستند از اين جهت در مورد هر گروه بايد جداگانه پاسخ داده شود.


آنچه از روايات و آيات در مورد کودکان کفار بدست مي آيد اين است كه خداوند آنها را عذاب نمي‏كند. زيرا به حکم عقل، عذاب کساني که تکليفي بر عهده آن ها نبوده است قبيح است و خداوند كار قبيح انجام نمي‏دهد.[1]


و همچنين در برخي از روايات، آمده است كه عده‏اي از پيامبر ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ سئوال كرده‏اند كه آيا خداوند كسي را بدون حجت و دليل شرعي، عذاب مي‏كند؟ پيامبر ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ فرمودند: نه و در مورد فرزندان كفار فرمودند: خداوند آتشي افروخته مي‏كند و به آنها دستور داده مي‏شود داخل آتش شوند، كساني كه اطاعت كنند، داخل بهشت مي‏شوند و اگر مخالفت كنند داخل در آتش.[2] در برخي روايات هم آمده است كه كودكان كفار خادمان اهل بهشت هستند.[3] بنابراين، خداوند فرزندان كافر را بدون آزمايش و اتمام حجت، وارد آتش نمي‏كند.


و اما در مورد كودكان مؤمنان و مسلمانها، روايات مختلفي وارد شده است كه بعضي در مورد كودكاني است كه از نظر جسمي و عقلي سالم هستند و برخي در مورد كودكاني است كه مجنون يا ابله هستند. آنچه بين علماي شيعه مسلم است اين است كه اولاد مؤمنين وارد بهشت مي‏شوند[4] و خداوند آنها را عذاب نمي‏كند، البته در بعضي از روايات آمده است كه براي اين دسته از كودكان كه مجنون يا ابله هستند هم، آتشي افروخته مي‏شود و به آنان دستور داده مي‏شود وارد آن شوند و كسانيكه اطاعت كنند وارد بهشت خواهند شد.[5] و در بعضي از روايات آمده است كه بعضي از كودكان را حضرت فاطمه سلام الله عليها و برخي را حضرت ابراهيم و ساره تربيت مي‏كنند و به پدرانشان هديه مي‏دهند.[6] و بعضي از آيات قرآن هم مانند آيه 21 سوره طور بيانگر اين است كه اين كودكان به پدرانشان ملحق مي‏شوند.


و اما در اين مورد كه آيا اين كودكان از پدرانشان مي‏توانند دستگيري كنند، روايتي است كه بر اين مطلب دلالت دارد: از امام علي ـ عليه السلام ـ نقل شده است كه با ني كه عقيم هستند ازدواج نكنيد، زيرا من در قيامت به جمعيت مسلمانان افتخار مي‏كنم، آيا نمي‏دانيد كه كودكان در زير عرش خداوند براي پدرانشان استغفار مي‏كنند[7] و همچنين در حديثي از پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ نقل شده است كه در قيامت بچه‏هاي سقط شده در بارگاه بهشت مي‏ايستند و وارد بهشت نمي‏شوند و منتظر مي‏مانند تا پدرانشان ابتدا وارد بهشت شوند.[8] البته بايد توجه داشت كه حالات كودكان هم در آنجا متفاوت است و همه آنها در يك موقعيت قرار ندارند.


پي نوشت ها:


[1]. سيد عبداللَّه شبّر، حق اليقين في معرفة اصول الدين، ج2، ص104.


[2]. همان، ص106.


[3]. همان، ص108.


[4]. همان، ص104.


[5]. همان، ص106.


[6]. همان، ص105. الميزان، ج19، ص16.


[7]. همان، ص105.


[8]. حر عاملي، وسايل الشيعه، 20 جلدي، ج14، ص3.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

زندگانی کن .... Vapesourcing Best Vape Kyle بازاریابی اینترنتی Cassandra مجله عروج studl بررسی کتانی و یا کفش ورزشی حاثور آرايشي و بهداشتي ارزان خريد کالا مقاله انجمن